Защитникът на Реал Мадрид Марсело се наслади на победа №300 в кариерата си за столичани, след като помогна за успеха над Лас Палмас с 3:0 снощи. 

Бразилецът, който е неизменна част от успехите на отбора вече повече от 10 години, стигна до тази граница в 12-ата си кампания за 422 срещи, в които е играл и в които е вкарал 29 гола. 

Тези победи за разпредели в 6 различни турнира – 218 в първенството, 54 в Шампионската лига, 18 за Кралската купа, 4 за световното клубно първенство и по 3 за европейската и испанската суперкупа. От тези 300 победи 172 са постигнати у дома, а 128 навън. 

„Много съм щастлив. Гордея се, че съм част от историята на Реал Мадрид и искам да остана тук още дълго време. В този мач играхме добре, макар и да показахме някои колебания и като цяло има какво да подобряваме. Кристиано и Карим не са доволни, че не вкарват, което е нормално. Освиркванията обаче са част от играта и когато ги има значи не правим нещо както трябва“ заяви Марсело. 

Освен с 300 победи за столичани, той може да се похвали и със също толкова мачове в шампионата, от които е спечелил 218.